Flaporen bij baby’s

Afstaande oren, ook wel flaporen genaamd, zien er bij baby’s eigenlijk wel schattig uit. De vorm van het oor is over het algemeen goed. Daarom wordt deze afwijking vaak te laat opgemerkt. De ernst van de afstaande oren neemt vaak toe in de loop van de maanden. Uit onderzoek is gebleken dat de oor projectie van baby’s onder de 7mm moet zijn. Gemeten vanaf het mastoid tot het midden van de helixrand. Over-projectie is significant als het meer dan 9mm betreft. Daarom is goed onderzoek van de oren bij baby’s erg belangrijk om flaporen in een vroeg stadium te herkennen en dus te kunnen behandelen.

Voorkom een operatie op latere leeftijd

Door de oren van je baby bij de geboorte goed te (laten) onderzoeken, kun je een operatie op latere leeftijd voorkomen. We hebben een projectometer ontwikkeld om op een gemakkelijke manier te meten of een baby in aanmerking voor behandeling met EarWell.

Met het EarWell systeem wordt de antihelix gevormd en ook de concha mastoid hoek verminderd. Bovendien is er bij een flapoor ook vaak sprake van een chonchal crus hetgeen ook weer kan bijdragen aan een overprojectie van het oor. Door middel van de conchal former in het EarWell systeem corrigeer je ook het conchal crus en hiermee dus de projectie van het oor.

De behandeling van afstaande oren met EarWell duurt vaak wat langer dan 4-6 weken. Zeker als er sprake is van afstaande oren bij een van de ouders.

Anatomie normaal oor

Anatomie normaal oor

Resultaten flapoor correctie

flapoor correctie baby
flapoor baby

Heeft jouw baby flaporen?

Het is belangrijk dat je snel start met de behandeling. Bel ons snel.

  • 043 311 8708

Testimonials van andere ouders

Andere ouders lieten de oortjes van hun kindje al behandelen met EarWell en dit is wat zij zeggen:

Wij zijn 6 maanden geleden met ons zoontje van toen 10 dagen oud bij dr. Feijen in de Mooi kliniek terecht gekomen. Hij werd geboren met afstaande oren. Toevallig had ik net voor mijn bevalling gehoord over een nieuwe techniek waarbij er oorkapjes (Earwell) geplaatst kunnen worden bij pas geboren baby’s om afstaande oren te verhelpen/ voorkomen zodat een operatie op latere leeftijd niet nodig is. Tijdens het plaatsen van de oorkapjes sliep onze zoon en heeft hier niets van gemerkt. Omdat we vroeg waren begonnen met behandelen hoefde hij de kapjes maar 2 weken te dragen. Tijdens deze 2 weken konden we dr. Feijen ten aller tijden bereiken wanneer we vragen hadden. Na 2 weken werden de kapjes verwijderd en konden we het resultaat al goed zien. Nu 6 maanden later zijn we erg blij dat we dit toen meteen hebben laten behandelen en zien de oren van onze zoon er helemaal normaal uit! We zijn erg tevreden met het resultaat.

Ouders van Joris

De behandeling met het EarWell systeem is heel goed gegaan en is ons meegevallen, we zijn zo blij dat we dit voor onze zoon gedaan hebben. Het resultaat was na 2 weken al duidelijk zichtbaar en na 4 weken was de behandeling klaar en zagen zijn oortjes er normaal uit.

Ouders van Bram

In het begin twijfelden we of we moesten starten met EarWell, het zag er een beetje gek uit met die kapjes, maar achteraf zijn we heel tevreden met het resultaat. Onze dochter heeft er helemaal niks van gemerkt en sliep gewoon door tijdens het aanbrengen en wisselen van de EarWell.

Ouders van Liv

Ik zou alle ouders van kinderen met oorafwijkingen deze behandeling aanraden. Onze zoon Mats heeft er totaal geen last van gehad en zijn oortjes zijn volledig gecorrigeerd. Zonder operatie en littekens.

Ouders van Mats

Ons kindje had meerdere afwijkingen aan één oortje. Via via hoorden wij van EarWell en Dr. Feijen en wij zijn zo blij met het resultaat. Ons kindje kan nu opgroeien met mooie normale oortjes. Dr. Feijen en de dames van de MOOI kliniek waren zeer behulpzaam en altijd beschikbaar om vragen te beantwoorden.

Ouders van Loek

Zelf heb ik op latere leeftijd een flapoorcorrectie laten doen. Als kind heb ik zelf de last ervaren van het hebben van flaporen (pesten en onzekerheid). Dit wilde ik mijn dochter besparen! Ongeveer een week na de geboorte krulden de oortjes van Mila steeds meer van het hoofdje af en gelukkig kwam ik online EarWell tegen. We hadden vrij snel de knoop doorgehakt en hebben de oortjes van Mila laten behandelen. Liever een paar weekjes met afgeplakte oortjes rondlopen, dan veel kinderjaren met flapoortjes en dan alsnog laten opereren. Wij zijn superblij met het resultaat!

Ouders van Mila