Binnen 2 weken na geboorte behandelen

Belangrijk is dat de therapie snel na de geboorte moet worden toegepast. De resultaten zijn significant beter als er binnen 2 weken na de geboorte wordt gestart. Als er na 3 weken wordt gestart, zijn de resultaten minder goed. Bovenstaande heeft te maken met de vormbaarheid van het kraakbeen. Op zeer jonge leeftijd is dit verhoogd door de hoeveelheid oestrogenen van de moeder die nog aanwezig zijn bij een pasgeboren baby en die na 6 weken snel afnemen.

Beoordeling door plastisch chirurg

Alle baby’s met de beschreven oorafwijkingen komen in aanmerking voor behandeling met EarWell. Allereerst zal er een beoordeling plaatsvinden door een plastisch chirurg gespecialiseerd in EarWell. Sommige oorafwijkingen zijn direct bij de geboorte met het blote oog goed te zien, maar flapoortjes ontwikkelen zich vaak nog. Doordat de baby in jouw buik weinig plek had, is de kans groot dat de oortjes bij de geboorte mooi tegen het hoofdje aanzitten.

Projectometer voor flaporen

Flaporen meten babyDe projectometer is een pen met drie verschillende kleuren. Deze pen kun je achter het midden van het oor van jouw baby houden, om te beoordelen of flapoorbehandeling met EarWell nodig is.

Groen: geen behandeling nodig. Geel: mogelijk behandeling nodig. Rood: EarWell behandeling gewenst.

Afstaand oor ouder kind

afstaande oren kindAfstaande oren verdrievoudigen als het oor zich verder ontwikkelt en het kind groeit, daarom is het van belang om deze afwijking op jonge leeftijd te herkennen. Hiermee kan een operatie op latere leeftijd voorkomen worden.

De oorcorrectie bij baby’s

Er wordt altijd samen met de ouders besloten of de behandeling gestart kan worden. Lees hier meer over het product.

De haren rondom de oren van uw baby zullen geschoren worden. Geen zorgen, deze zullen als de behandeling is afgerond weer aangroeien. Vervolgens wordt het EarWell systeem op de juiste manier aangebracht.

Duur van de behandeling

Het EarWell systeem kan 2 weken blijven zitten. Na 2 weken zal het verwisseld worden en kan eventueel de maat worden aangepast. De duur van de therapie zal ongeveer 4 tot 6 weken zijn. Als het EarWell systeem los laat of er zijn problemen met het dragen, kunt u direct contact met ons opnemen.

Testimonials van andere ouders

Andere ouders lieten de oortjes van hun kindje al behandelen met EarWell. Lees hier meer ervaringen van hun en dit is wat zij zeggen:

baby na oorcorectie

Ons zoontje had twee ongelijke oren. Hij had een kleine afwijking in de helixrand van zijn rechteroor en bij beide oren stonden zijn oorlellen erg naar voren. We hebben zijn oren laten behandelen onder het motto van ‘niet geschoten is altijd mis’. Als baby zou hij niets van deze oorcorrectie merken en op latere leeftijd zou hij alleen maar profijt hebben van zijn mooie oren. Wij zijn erg blij met het resultaat! Lees hier onze ervaring.

Ouders van B.

Mijn zoontje heeft één maand de oorschelpjes gehad van Earwell. In het begin was ik best nerveus – of het wel zou lukken maar vooral of mijn zoontje er last van zou hebben. Nadat ik Dr. Feijen had ontmoet was ik meteen gerustgesteld. Hij heeft helemaal geen last van gehad van de behandeling. Het enige was dat zijn haren een beetje geschoren werden, maar dat is zo iets minimaals. Terwijl zijn oortjes nu voor de rest van zijn leven verbeterd zijn. Ik weet zeker dat hij enorm blij zal zijn en het zal waarderen dat wij dit gedaan hebben in zijn eerste weekjes. We hebben hem veel onnodige pijn bespaard en een operatie op latere leeftijd voorkomen. Mijn zorgen lagen ook bij dat hij mogelijk gepest zou kunnen worden met zijn oren en dit hebben we (voor deze reden) kunnen voorkomen. Ik ben Dr. Feijen zo ontzettend dankbaar.

Ouders van A.

Wij zijn 6 maanden geleden met ons zoontje van toen 10 dagen oud bij dr. Feijen in de Mooi kliniek terecht gekomen. Hij werd geboren met afstaande oren. Toevallig had ik net voor mijn bevalling gehoord over een nieuwe techniek waarbij er oorkapjes (Earwell) geplaatst kunnen worden bij pas geboren baby’s om afstaande oren te verhelpen/ voorkomen zodat een operatie op latere leeftijd niet nodig is. Tijdens het plaatsen van de oorkapjes sliep onze zoon en heeft hier niets van gemerkt. Omdat we vroeg waren begonnen met behandelen hoefde hij de kapjes maar 2 weken te dragen. Tijdens deze 2 weken konden we dr. Feijen ten aller tijden bereiken wanneer we vragen hadden. Na 2 weken werden de kapjes verwijderd en konden we het resultaat al goed zien. Nu 6 maanden later zijn we erg blij dat we dit toen meteen hebben laten behandelen en zien de oren van onze zoon er helemaal normaal uit! We zijn erg tevreden met het resultaat.

Ouders van Joris

De behandeling met het EarWell systeem is heel goed gegaan en is ons meegevallen, we zijn zo blij dat we dit voor onze zoon gedaan hebben. Het resultaat was na 2 weken al duidelijk zichtbaar en na 4 weken was de behandeling klaar en zagen zijn oortjes er normaal uit.

Ouders van Bram

In het begin twijfelden we of we moesten starten met EarWell, het zag er een beetje gek uit met die kapjes, maar achteraf zijn we heel tevreden met het resultaat. Onze dochter heeft er helemaal niks van gemerkt en sliep gewoon door tijdens het aanbrengen en wisselen van de EarWell.

Ouders van Liv

Ik zou alle ouders van kinderen met oorafwijkingen deze behandeling aanraden. Onze zoon Mats heeft er totaal geen last van gehad en zijn oortjes zijn volledig gecorrigeerd. Zonder operatie en littekens.

Ouders van Mats

Ons kindje had meerdere afwijkingen aan één oortje. Via via hoorden wij van EarWell en Dr. Feijen en wij zijn zo blij met het resultaat. Ons kindje kan nu opgroeien met mooie normale oortjes. Dr. Feijen en de dames van de MOOI kliniek waren zeer behulpzaam en altijd beschikbaar om vragen te beantwoorden.

Ouders van Loek

Zelf heb ik op latere leeftijd een flapoorcorrectie laten doen. Als kind heb ik zelf de last ervaren van het hebben van flaporen (pesten en onzekerheid). Dit wilde ik mijn dochter besparen! Ongeveer een week na de geboorte krulden de oortjes van Mila steeds meer van het hoofdje af en gelukkig kwam ik online EarWell tegen. We hadden vrij snel de knoop doorgehakt en hebben de oortjes van Mila laten behandelen. Liever een paar weekjes met afgeplakte oortjes rondlopen, dan veel kinderjaren met flapoortjes en dan alsnog laten opereren. Wij zijn superblij met het resultaat!

Ouders van Mila

Heeft jouw baby misvormde oortjes?

Het is belangrijk dat je snel start met de behandeling. Zoek de dichtstbijzijnde locatie.